Během kontroly kamionů ve Starém Hrozenkově zkolaboval řidič, policisté mu zachránili život

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Během speciální kontroly kamionů na hraničním přechodu ve Starém Hrozenkově na Uherskohradišťsku zachránili policisté život sedmatřicetiletému řidiči ze Slovenska, který zkolaboval. V pátek řekl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policisté se při kontrole zaměřili na dodržování bezpečnostních přestávek, přepravu nebezpečných látek, technický stav aut, bezpečné uložení a zajištění nákladu či jeho váhu. Přes tu přejel i slovenský kamion a ukázalo se, že se nevešel do stanovených limitů. Proto jej policisté odstavili na parkoviště.

Řidič vystoupil a se slovy, že ho bolí na hrudníku, se skácel před kamion. Policisté jej okamžitě donesli do administrativní budovy. Tam začal muž ztrácet vědomí a měl nehmatný puls. Jeden z policistů zavolal záchranku, druhý zahájil resuscitaci. Masáž srdce byla úspěšná, i tak ale řidič skončil v nemocnici,“ sdělil Jaroš.

Podle policistů bylo obrovským štěstím, že řidiče kamionu v tu chvíli kontrolovali a odstavili na parkoviště. „Těžko říct, co by se stalo, kdyby normálně pokračoval v jízdě. Srážka se čtyřicetitunovým kolosem, jehož řidič jej není schopen ovládat, by měla téměř jistě tragické následky,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x