Policisté odhalili ve Zlínském kraji čtyři nelegálně žijící cizince

ZLÍN - Celkem čtyři nelegálně žijící cizince objevili policisté ve Zlínském kraji v rámci celorepublikové akce. V pondělí informovala policejní mluvčí Jana Bartíková.

Akce trvala týden a za tu dobu policisté ve Zlínském kraji zkontrolovali 1717 příslušníků Evropské unie a dalších 520 cizinců z ostatních zemí. Kontroly cizinců se zúčastnilo 132 policistů, kteří zastavili víc než 500 aut a prošli pět desítek vlaků a přes 30 autobusů. Hlídky se soustředily zejména na vozidla, která projížděla přes území České republiky a vlakové spoje směřující do Česka z Polska a Slovenska.

Policisté odhalili čtyři lidi, kteří u nás žili nelegálně. Například v jednom zlínském bistru pracoval muž ze země mimo Evropskou unii, který nebyl schopen policistům předložit potřebné doklady k výkonu zaměstnání. Vzhledem k tomu, že žádné neměl, policisté ho eskortovali na služebnu a posléze zahájili řízení o správním vyhoštění. V Holešově zase hlídka narazila na muže, na kterého byl vydán zatykač za drobné krádeže. Skončil ve vazební věznici v Ostravě,“ poznamenala Bartíková.

Totálním padělkem se zase snažil prokázat devětapadesátiletý muž, který cestoval z Polska. Doklad byl vystaven na jméno někoho jiného a navíc pak policisté zjistili, že je falešný. „Ve spolupráci s ministerstvem vnitra jsme zjistili skutečnou totožnost cestujícího. Ve zkráceném přípravném řízení jsme mu sdělili podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny a za přítomnosti tlumočníka jsme zahájili řízení o správním vyhoštění z území České republiky,“ doplnila Bartíková.

V rámci kontrol policisté našli u lidí celkem tři neregulérní cestovní doklady. Cestující se tím dopustili přestupku, za který dostali pokutu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x