Ve Vlachovicích na Zlínsku vzplála stodola

VLACHOVICE - Celkem pět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů vyjelo v pondělí odpoledne k rozsáhlému požáru stodoly u rodinného domu ve Vlachovicích na Zlínsku. Uvedl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

O požáru se hasiči dověděli kolem 14. hodiny. „Oznamovatelé na tísňové lince hasičů hlásili, že požár zasáhl stodolu u domu a je vidět nejen kouř, ale také plameny. Krajský operační důstojník na místo vyslal v I. stupni požárního poplachu pět jednotek hasičů,“ poznamenal Mitáček.

Jako první na místě z hasičů zasahovala místní jednotka dobrovolníků, následována postupně dalšími povolanými jednotkami profesionálů a dobrovolných hasičů z okolí. „Část hasičů zasahovala v dýchacích přístrojích, cílem byla především ochrana blízkého rodinného domu,“ podotkl Mitáček.

Hasičům se podařilo lokalizovat požár asi po 15 minutách hašení a blízký rodinný dům uchránili. Část konstrukcí rozebrali a v současné době pokračují v dohašování požářiště.

run_function(‚id‘,’41‘,’14842′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚266‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14842‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x