SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji jsou silnice sjízdné

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v úterý většinou sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z informací silničářů.

Na Vsetínsku, Valašskomeziříčsku, v Beskydech, na Hornolidečsku i Brumovsku jsou silnice holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Cesty udržované chemicky jsou v nejvyšších polohách vlhké nebo mokré a vozovky udržované inertem pokrývá v horských oblastech ujetá vrstva sněhu do 15 centimetrů krytá posypem. Místy se tu objevují vyjeté ledové koleje a cestáři varují před vytékající vodou, která může místy namrzat. Dohlednost navíc lokálně komplikují mlhy. Je jasno a teploty ukazují od minus 11 do minus pěti stupňů Celsia.

Na Zlínsku jsou komunikace holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez problémů. Je jasno s teplotami mezi minus osmi až minus pěti stupni Celsia.

Na Kroměřížsku je situace obdobná, jen na silnicích udržovaných inertem je od 400 metrů nad mořem ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být při jízdě opatrní. Je skoro jasno a rtuť teploměru klesla na minus osm až minus šest stupňů Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou jedničkové cesty holé, suché, vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na vozovkách nižší třídy hrozí podle silničářů nebezpečí námrazy a řidiči musejí dávat velký pozor. Obloha je skoro jasná s teplotami od minus osmi do minus čtyř stupňů Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x