Zlínskou školku na Mladcové čeká stěhování

ZLÍN - Během několika nejbližších dnů se Mateřská škola Mladcová přestěhuje do nově zrekonstruovaných prostor, které vznikly v budově bývalé obecní školy. Oznámil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Provoz v nových prostorách zahájí školka nejpozději 1. března.

Paní ředitelce jsme už předali klíče od budovy, stěhování probíhá právě v těchto dnech, tedy během jarních prázdnin,“ upřesnila náměstkyně primátora Alena Zubalíková (TOP 09/STAN), do jejichž kompetencí patří školství. Dodala, že školka bude nyní sídlit na adrese Náves 64, Zlín-Mladcová.

Proměna prostor bývalé obecní školy ve školku začala loni v červenci. V rámci stavebních úprav byly například vybudované dvě třídy, kuchyně, zázemí pro učitele a kotelna, venku vznikla dvě dětská hřiště a parkoviště, celý areál je oplocen. „Během února jsme školku vybavili novým interiérem, tedy skříňkami, židličkami, stoly, postýlkami nebo třeba šatními skříněmi,“ doplnila Zubalíková.

Vybudování nových prostor pro školku vyšlo na asi 16,5 milionu korun. Podle původních odhadů, které se připravovaly ještě za éry bývalého vedení radnice, měla rekonstrukce vyjít na 32 milionů korun. Nové vedení města ale našlo výrazně levnější variantu.

Problémy s umístěním školky na Mladcové nastaly v době, kdy současnou budovu získala do svého vlastnictví dědička bývalého majitele a následně ji prodala soukromé společnosti. Školka se tak ocitla v pozici nájemce. Aby město tento problém vyřešilo, zakoupilo nedaleký objekt bývalé školy a zrealizovalo jeho rekonstrukci.