Ortopedie nemocnice dostala od sponzora postele za víc než půl milionu korun

Zlín – Šestatřicet nových polohovacích postelí pro pacienty dostalo ortopedické oddělení zlínské Krajské nemocnice T. Bati, a. s. (KNTB), sponzorským darem od společnosti VITAR Zlín. Postele za 544.800 korun dnes nemocnici oficiálně předal generální ředitel VITARu Vladimír Polášek.

Jsme velice rádi, že nám VITAR svým darem umožnil vyřadit všechny 40 let staré a tedy už ne příliš vyhovující postele. Novými jsme vybavili celé lůžkové oddělení ortopedie. Zvýší se tak komfort pro naše pacienty a nové postele urychlí i jejich rehabilitaci. Za nové vybavení patří sponzorovi naše poděkování,“ řekl primář ortopedického oddělení Tomáš Janečka.

Sponzorování KNTB se pro naši firmu stalo už tradicí. Před časem jsme zakoupili dosti nákladný přístroj pro oddělení neurologie. Před třemi lety jsme se spolupodíleli na zřízení nadstandardního pokoje pro zdejší oddělení ortopedie a dnes tedy předáváme tomuto oddělení nová lůžka. Naší filozofií je, že firmy by se ve svém regionu měly aktivně podílet na zlepšování infrastruktury jakéhokoliv směru,“ sdělil generální ředitel Polášek.

Všechny nové postele mají plynové písty na polohování zádového a nožního dílu, opatřeny jsou zábranami chránícími pacienta před pádem z postele.

Vybaveny jsou také speciálně na naši žádost zhotovenými hrazdami – pevnými tyčemi přes celou postel. Pro pacienty jsou mnohem vhodnější než závěsné pohybující se malé hrazdičky. K pevné tyči se pacient bezpečně přitáhne a snadněji se posadí. Častějším přitahováním se k tyči může také například posilovat ruce a další svaly,“ zdůraznil primář.

Dnešní dar v nemalé finanční hodnotě přispěje k lepší péči o nemocné. Nové postele jsou pro pacienty mnohem pohodlnější, ale zároveň díky možnosti polohování usnadní i práci zdravotnickému personálu, který nebude muset nemocného fyzicky zvedat. Společnosti VITAR patří náš dík, stejně jako všem dalším sponzorům, kteří nemocnici věnují hmotné nebo finanční dary. Bez jejich pomoci bychom jednotlivá oddělení vybavovali moderními přístroji a prostředky mnohem déle a na některé bychom nedosáhli třeba vůbec,“ řekl ředitel KNTB Bohuslav Škubal.

run_function(‚id‘,’41‘,’14642′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚272‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14642‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>