Hasiči na Vsetínsku zachraňovali muže ze skal

PULČÍN - Jednasedmdesátiletému turistovi se udělalo nevolno ve skalách u Pulčína na Vsetínsku. Hasiči jej museli snést do vozidla zdravotníků, sdělil ve čtvrtek mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči zasahovali u muže ve středu. „Speciální auta museli odstavit v nesjízdném terénu nejméně dva kilometry od místa. Dále postupovali pěšky s pomocí sněžnic. Cestou narazili na dalšího turistu, který zapadl v hlubokém sněhu po pás a byl značně vyčerpaný. Hasiči mu pomohli a dál pokračovali v cestě,“ popsal Mitáček.

Podel něj byl ve skalním městě asi 20 metrů pod vrcholem muž se zdravotními problémy. „Kolem něj byla skupinka turistů, která se jej snažila psychicky podpořit. Jendotky mu poskytly předlékařskou pomoc a naložily jej do transportní vany, kterou pomocí lezecké techniky spustily pod skálu a táhly jej po sněhu až k sanitce,“ uvedl Mitáček

Jak dodal, transport pacienta trval více než hodinu. „Zásah komplikoval náročnější terén a velké množství sněhu,“ dodal mluvčí s tím, že seniora převezla sanitka do nemocnice.

U Pulčína nezasahovali hasiči v posledních dnech poprvé. Během víkendu zapadli ve sněhu muž a žena. „Oba podcenili síly v hlubším sněhu, přičemž těhotná žena rychle ztratila síly,“ uzavřel Mitáček.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14168′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚274‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14168‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

Mapa

run_code($GLOBALS[‚interpret‘]->run_content_block(‚id‘,’173′,’14169′,’a:0:{}‘),0); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x