Policie hledala muže ze Zlína, který chtěl spáchat sebevraždu

ZLÍN - Pomocí vrtulníku a termovize našla policie čtyřiatřicetiletého muže ze Zlína, který zanechal rodině dopis na rozloučenou a chtěl spáchat sebevraždu. Hledaný byl vysílený a promrzlý, řekla v pátek zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Pátrání se uskutečnilo ve čtvrtek odpoledne. „Žena přišla oznámit, že jí volal bratr a loučil se s ní. Svěřil se jí, že dopis na rozloučenou pro rodinu nechal doma a odešel,“ uvedla Bartíková s tím, že podle sestry se měl bratr nacházet poblíž Mladcové u rybníků.

Policie se soustředila na prohledávání lokality v okolí Zboženských rybníků ve Zlíně Loukách. „Muž by po setmění mohl v mrazivé noci lehce usnout a umrznout. Nakonec po něm pátralo asi 30 lidí. Přiletěl také vrtulník z Brna. Díky jeho termovizi jsme hledaného našli. Ležel schoulený v krmelci poblíž mladcovského hřbitova, takže bez techniky bychom neměli šanci najít ho,“ řekla Bartíková.

Muž odmítal komunikovat a byl vysílený a promrzlý. Policie k němu zavolala záchranáře.

Během dvou dní je to podle mluvčí druhá pátrací akce většího rozsahu. Ve středu ráno policie pátrala po muži, který tvrdil, že má podřezané žíly. „To se ale nepotvrdilo. Našli jsme jej v pořádku během dopoledne. Na tísňovou linku volal zřejmě v době, když byl opilý,“ uzavřela Bartíková.

Mapa

run_code($GLOBALS[‚interpret‘]->run_content_block(‚id‘,’172′,’14282′,’a:0:{}‘),0); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x