Berani dnes chtějí s Mountfieldem vyhrát a nahlédnout do elitní šestky. Zápas s Českými Budějovicemi má značnou důležitost

Teď už jde o hodně. Víkend rozhodne o tom, jak bude vypadat další program hokejistů PSG Zlín. Momentálně sedmý tým nejvyšší soutěže by po základní části moc rád na konečnou šestou příčku. Potřebuje získat přinejmenším stejně bodů jako zatím šesté Vítkovice. „Určitě chceme v dnešním zápase proti Českým Budějovicím vyhrát, nehledíme na to, že jsme zatím se soupeřem pokaždé prohráli, každý zápas je jiný, teď jde do tuhého," říká druhý trenér Zlína Josef Turek.

Soupeř poslední dobou moc neperlí, stejně jako Berany trápí Jihočechy střelecké mizérie. „Střílet, střílet, střílet,“ nabízí jednoduchý recept útočník Českých Budějovic Milan Gulaš. Mountfieldu jde také o hodně, rád by vybojoval po 52. kolech cennou čtvrtou příčku a začínal play off doma.

Nemáme problémy s marodkou, ta se úplně vyprázdnila, můžeme s Rosťou Vlachem vybírat z kompletního kádru,“ říká Turek. Zajímavé bude sledovat, kdo dostane od začátku důvěru v brance. Sedláček minule nedostal za 65 minut ve Vítkovicích gól. Pozice brankářů se zdá být naprosto rovnocenná. Kvalitní výkony odvádí i Horčička.

Zlínští mohou skončit podle výsledků dnešního utkání a posledního duelu základní části v Brně šestí na úkor Vítkovic, ale při určité konstelaci ještě dokonce až desátí. Jasno mají termínově, v lepším případě úspěšného závěru základní části si odpočinou až do 8. března, kdy by hráli první duel play off na ledě třetího týmu. Pokud půjdou do předkola play off, čas na odpočinek nebude prakticky žádný a ve středu 29. února začnou bitvy o čtvrtfinále.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x