Policie zadržela na Uherskohradišťsku výrobce pervitinu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Až desetileté vězení hrozí za výrobu drog jednatřicetiletému muži, kterého policie zajistila na Uherskohradišťsku v souvislosti s výrobou a distribucí pervitinu. Muž je recidivista a ani ne před rokem se vrátil z vězení, řekl v pátek policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policie muže chytila v půli měsíce, ale o případu informovala až nyní. „Muž se vracel do Uherského Brodu z obce v pohoří Bílých Karpat. Řídil modrou Škodu Felicii, přičemž hlídka zjistila, že má platný zákaz řízení. V jeho slinách policisté objevili metamfetamin. Pro oba skutky je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení pod vlivem návykové látky,“ uvedl Mergental.

Výrobce policistům vydal kompletní zařízení na výrobu pervitinu. Několik gramů drogy měl i u sebe.

Muž, který je výrobcem, distributorem a také uživatelem pervitinu, se nedostal do křížku se zákonem poprvé. „Loni na jaře se vrátil z vězení, kde si odpykal trest za výrobu drog. Ve druhé polovině roku opět rozjel aktivity kolem pervitinu,“ dodal mluvčí s tím, že muž původem z Polešovic je kromě problémů s drogami podezřelý také ze spáchání několika majetkových trestných činů v regionu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x