Tenisový talent ze Zlína má vzor v Petře Kvitové

Ve Zlíně po delší době vyrašil veliký tenisový talent. Ještě ne čtrnáctiletá školačka Barbora Miklová pochází z tenisové rodiny. U jejich prvních krůčků na dvorcích stál dědeček Milan i rodiče Martina s Markem. Před pár dny vyhrála coby členka družstva České republiky zimní mistrovství Evropy hráček do 14 let, Winter cup v Rožnově pod Radhoštěm.

Vysokou výkonnost si drží stabilně, nedlouho předtím získala dvě druhá místa v singlu i deblu na mistrovství České republiky ve starší žákovské kategorii. Barbora chodí do osmé třídy zlínské 16. základní školy, patří  jako na kurtu k výborným žačkám. Střídavě teď trénuje v domácím prostředí Tenisového klubu ve Zlíně Na Vršavě s trenérem Tomášem Macharáčkem i svým dědečkem Milanem Kalusem, už ale hostuje v Prostějově, kde pravidelně zušlechťují začínající lesk největších diamantů tuzemského tenisu.

Barbora nemá s výběrem vzoru pražádné potíže, právě v Prostějově si při tréninku může doslova „sáhnout“ na Petru Kvitovou. Jednou by si ráda zahrála na grandslamovém turnaji, mezi talenty poseté cestě to bude ale nelehký úkol. Skromná, pracovitá dívka ze Zlína k tomu ale má našlápnuto na výbornou.

Je to všechno na ní, zatím má do tenisu příkladnou chuť a úspěchy nás samozřejmě těší. Rád bych ale připomněl, že Barbora není u nás ve Zlíně zdaleka jediným šikovným talentem, za všechny v dívčí kategorii vzpomenu třeba Martinu Kudelovou nebo Sabinu Machalovou,“ říká prezident zlínského klubu, trenér a dědeček v trojroli Milan Kalus.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x