Ledové kry ucpávají řadu toků ve Zlínském kraji

Dobrovolní i profesionální hasiči museli v sobotu zasahovat na řadě míst Zlínského kraje, kde se vlivem tání ucpávaly vodní toky a zvedaly se hladiny potoků a řek. Řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči museli vyjet například do Rožnova pod Radhoštěm, kde se vylil potok a voda si zkrátila cestu přes louku. Voda zde ale přímo neohrožovala obyvatele či majetek, a tak hasiči situaci jen monitorovali.

Potok se zablokoval také ve Velkých Karlovicích. Pomocí těžké techniky ho hasiči postupně uvolnili, čímž zabránili jeho vylití.

K nebezpečným ledovým krám vyjížděli hasiči i do Ústí u Vsetína. Na soutoku Vsetínské Bečvy a Senice se hromadily kry a začala stoupat hladina. „O události jsme informovali zástupce povodí a obcí v okolí. Nadále jsme pomáhali s monitorováním stavu a se sledováním hladiny,“ doplnil Mitáček. Podobná situace byla i na řece Dřevnici ve Zlíně.

 

run_function(‚id‘,’41‘,’14420′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚275‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14420‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x