Hokejisté Zlína prohráli v posledním kole extraligy v Brně 1:4. V předkole play off je čeká Třinec

Hokejisté PSG Zlín budou poprvé v historii hrát předkolo play off. Už ve středu a ve čtvrtek 29.2. a 1.3. je na domácím ledě čeká Třinec. Zlín prohrál v závěrečném 52. kole Tipsport extraligy na ledě brněnské Komety 1:4. Na šesté místo zaručující čtvrtfinále poskočily Vítkovice po domácí výhře nad Třincem 5:3. Obhájce titulu tak skončil až desátý a v sérii na tři vítězná utkání se postaví Beranům.

Ti sehráli v Brně nevydařený zápas, brzy prohrávali 0:2, když oba góly inkasovali v početní převaze. Holík sice snížil, ale další fáze derby patřila znovu domácím. Výhra 4:1 katapultovala Brňany  na osmé místo a také oni zahájí předkolo play off s výhodou domácího ledu, když jim soupeřem bude deváté Kladno.

Pokud Zlín překoná v soubojích Třinec, narazí ve čtvrtfinále na Plzeň, která skončila po základní části za vítěznou Spartou Praha na druhém místě.

S Třincem hráli Zlínští vypjatou sérii v semifinále play off v roce 2004, kdy nakonec získali historický titul. Šlo tehdy o semifinále. S Oceláři hrají Berani vyřazovací sérii počtvrté, zatím byli vždy úspěšní.

Zápas se těžce hodnotil trenéru Zlína Rostislavu Vlachovi: „Podali jsme špatný výkon, rozhodně se nám nesmějí stávat takové výpadky v početní výhodě, jako při prvních dvou gólech. Teď se musíme dobře připravit na zápasy s Třincem, jde o hodně.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x