Policisté odhalili na Zlínsku během víkendu pět opilých řidičů, jeden z nich havaroval

ZLÍN - Celkem pět řidičů, kteří nadýchali více než jedno promile alkoholu, zadželi během víkendu policisté na Zlínsku. V pondělí informovala policejní mluvčí Jana Bartíková.

Pětice řidičů je nyní podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jim zákaz řízení, pokuta a trest odnětí svobody až na rok. V případě nehody se zraněním je trest vyšší, zákoník uvádí možnost vězení na šest měsíců až tři roky.

V noci na sobotu zastavila hlídka v Otrokovicích devětadvacetiletého řidiče, který nadýchal 2,04 promile alkoholu. V osm hodin ráno pak Slušovicemi projížděl jednapadesátiletý řidič s 1,1 promile alkoholu v dechu. Během sobotní noci pak Otrokovicemi projížděl pětadvacetiletý řidič, který nadýchal 1,77 promile.

V neděli zadrželi policisté devětatřicetiletého muže v Lukovečku, který měl v dechu 0,95 promile. Poté dvaadvacetiletého muže v Otrokovicích s 1,03 promile alkoholu v dechu a navíc pětadvacetiletého řidiče, který pod vlivem alkoholu havaroval v Lukovečku a nadýchal 1,06 promile alkoholu.

Řidič havaroval v zatáčce ve směru od Přílep na Lukoveček. „Jel příliš rychle, na namrzlé vozovce dostal smyk a vyjel mimo cestu. Přední částí vozidla narazil hned do tří stromů. Poté se vozidlo převrátilo na střechu a zůstalo stát. Řidič utrpěl těžká zranění, spolujezdec lehčí. Škoda na vozidle je 180 tisíc korun,“ doplnila Bartíková.

Poslední dopravní tragédie se v souvislosti s alkoholem stala před několika dny na Kroměřížsku. Čtyřiačtyřicetiletý řidič s 2,11 promile tam usmrtil jednatřicetiletého muže, který jel ve Fiatu před ním.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x