Hladiny toků na Rožnovsku se zatím nezvedají

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Zatím bez problémů jsou toky na Rožnovsku, komplikace s táním ledu a sněhu museli v regionu řešit jen na potoce Kání v místní části Horní Paseky a v části Mokré. V pondělí řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

K potoku Kání museli vyjet hasiči o uplynulém víkendu, aby zde odházeli sníh navátý v toku potoka. Voda se vylila ze svého koryta na zemědělskou plochu. Ucpaná vodní propusť byla také v potoku místní části Mokré, kde voda vytékala na zahradu rodinného domu. V obou případech hasiči ucpaná místa vyčistili a voda se tak vrátila do svého původního toku.

Vodní toky pravidelně kontrolujeme. Využíváme především internetové přístupy k hodnotám elektronického měření hladin v Rožnovské Bečvě a na Hážovce. Co se týká drobných vodních toků, tam máme vodočetné latě, pomocí kterých fyzickou kontrolou v případě avizovaných zvýšení hladin zjišťujeme jejich stav a případné nebezpečí vylití toků z jejich koryt. Prozatím ale tato situace nehrozí a všechny vodní toky v Rožnově a okolí jsou bez problémů,“ řekla starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x