Přijďte přivítat první zlínský titul!

Zlín – Sledge hokejisté SHK Lapp Zlín mají na dosah historicky první domácí titul. Slavit jej můžou už v pátek 2. března, pokud v PSG Aréně porazí Žraloky z Karlových Varů. Utkání začne v 17:45.

Moravané mají k titulu blíže než jejich soupeř, protože vyhráli úvodní finálový zápas na západě Čech. Pokud se jim sérii nepodaří ukončit v pátek, rozhodne třetí duel v sobotu 3. října a uvidí ho opět zlínská PSG Aréna od 11:15. „Uděláme vše pro to, aby to vyšlo hned v pátek. Je nám ale jasné, že Žraloci do nás vletí s maximálním nasazením. Ostatně, nic jiného jim ani nezbývá,“ přiznal Petr Julina, vedoucí SHK Lapp. „Stát se mistry je naším velkým cílem,“ potvrdil kapitán Moravanů Zdeněk Hábl, že zlínský tým udělá pro zlato maximum.

Zlín už domácí soutěž vyhrál před devíti roky. Tehdy ale nešlo o ligu, ale Český pohár, který hrály pouze tři týmy. Od založení ligové soutěže, kterou hraje v současnosti sedm celků, skončil čtyřikrát na druhém a dvakrát na třetím místě. „Titul nám zatím stále uniká. Teď jsme ve finále potřetí v řadě a věříme, že tentokrát to vyjde,“ tvrdí Petr Julina.

Sledge hokej je speciální variantou ledního hokeje, která je určená pro sportovce s těžkým postižením dolních končetin. V domácích soutěžích můžou v týmech nastupovat i zdraví hráči. Zlín byl prvním městem v České republice, kde se sledge hokej začal hrát. Dnes je tuzemská liga považována za nejkvalitnější v Evropě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x