Uherské Hradiště si lidé mohou prohlédnout i virtuálně

Uherskohradišťská radnice spustila novou službu pro své občany i turisty, a to virtuální prohlídku města. Řekl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Virtuální prohlídka města byla zpracována technikou panoramatických fotografií. Fotografie byly pořízeny loni v říjnu. „Zajímavostí je, že fotografie musejí být pro tento účel pořizovány ve chvílích, kde se v místě pohybuje minimum chodců či aut. Proto čekání na vhodnou chvíli trvalo i několik hodin. Krásné záběry nabízejí noční snímky z Masarykova náměstí, Mariánského náměstí či Havlíčkovy ulice,“ poznamenal Pášma.

V současné chvíli má město zpracováno šest lokalit památek, čtyři sportovní či zábavné lokality a čtyři vybraná místa z centra města. „Několik dalších virtuálních prohlídek doplníme během letošního roku,“ podotkl starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský (ODS).

Virtuální prohlídka obsahuje i doplňující informace o konkrétním místě s odkazem na stránky Městského informačního centra, kde jsou k nalezení podrobnější popisy míst. Dále je zde umístěn zvukový záznam průvodce a současně i text tohoto záznamu pro neslyšící občany.

Odkaz na virtuální prohlídku města najdou lidé na webových stránkách http://www.panopro.cz/prohlidky/mesto-uh/.