Zlínští kriminalisté vyšetřují pokus vraždy u Bystřice pod Hostýnem, pachatel je v cele

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Dalším případem pokusu vraždy se od úterního večera zabývají zlínští kriminalisté, muž (34) bodl u hřbitova u Chvalčova nedaleko Bystřice pod Hostýnem náhodně procházející ženu (46). Jak informoval policejní mluvčí Petr Jaroš, žena útok přežila.

Událost se stala krátce před 19. hodinou. Muž ženu bodl nožem do hrudníku. „Utrpěla vážnější poranění, ale byla mimo ohrožení života. Odvezli jsme ji na chirurgii do Kroměříže,“ upřesnil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Podle policejního mluvčího Jaroše je pachatel už v cele předběžného zadržení. „Zadrželi jsme ho krátce po útoku, momentálně ho vyslýcháme. Zraněnou ženu jsme ještě nevyslechli, proto zatím nechceme zveřejňovat bližší informace,“ podotkl Jaroš.

Dodal, že muž nic netušící ženu bodl dlouhým nožem a pak odešel, aniž by jí poskytl pomoc. „Zraněná žena si naštěstí přivolala pomoc z vlastního mobilu,“ doplnil Jaroš.
V případě prokázání viny pachateli hrozí trest odnětí svobody až na 20 let.

První pokus vraždy se letos ve Zlínském kraji stal v lednu v obci Lutopecny na Kroměřížsku, kde devětatřicetiletý muž udeřil kladivem do hlavy nového přítele své exmanželky. První vražda se pak v kraji stala 8. února v obci Březové na Uherskohradišťsku. Sedmačtyřicetiletý muž tu po hádce bodnul pod žebra svého o devět let mladšího bratra. Po převozu do uherskohradišťské nemocnice muž svým zraněním podlehl.

Vloni se ve Zlínském kraji stalo celkem sedm vražd, pět pokusů a jedna příprava.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x