Hokejová Tipsport extraliga, předkolo play-off: PSG Zlín – HC Oceláři Třinec 3:0 (doplněna fotogalerie)

Hokejisté PSG Zlín zvítězili ve středečním úvodním utkání předkola play-off extraligy na domácím ledě nad Třincem 3:0. Rozhodující branku vstřelil v 50. minutě Petr Leška, který asistoval u dalších dvou zásahů, gólman Luboš Horčička podruhé v sezoně vychytal proti Ocelářům čisté konto.

Hráči obou celků dlouho hledali cestu k soupeřově bráně a když už se dostali k zakončení, většinou nedokázali ani trefit prostor mezi třemi tyčemi. První velkou šanci zazdil hostující Adamský, který v přečíslení pálil mimo. V další příležitosti Ocelářů promáchl Kůrka. Ve 34. minutě už třinečtí hráči zvedali ruce nad hlavu, ovšem Hořavovu střelu zastavila branková konstrukce.

Na druhé straně promarnil tutovku Kubiš, který napoprvé netrefil kotouč a druhý pokus zblokoval gólman Hamerlík. Až v 50. minutě se měnilo skóre. Hostující beci zapomněli na Lešku, který sám před brankářem nezaváhal a poslal Zlín do vedení.

Od té chvíle to byla pravá hokejová bitva, v níž se Oceláři snažili vyrovnat. Více přesnosti v koncovce ale předvedli domácí, když využili přesilovou hru díky Holíkovi, kterého uvolnil Leška. Stejný hráč si připsal asistenci i při pojistce Čajánka do prázdné brány.

Druhý duel série na tři vítězství se hraje ve čtvrtek od 17.30 opět ve Zlíně.

Tipsport extraliga ledního hokeje, předkolo play-off, 1. zápas:

PSG Zlín – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 0:0, 3:0), stav série: 1:0

Branky: 50. Leška (Köhler), 55. Holík (Leška, Hamrlík), 60. Čajánek (Leška, Linhart). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 4552.

Sestavy:

PSG Zlín: Horčička – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček, Míka, Matějíček – Holík, Leška, Köhler – Důras, Čajánek, O. Veselý – Melenovský, Roman Vlach, Ondráček – Kubiš, Fořt, F. Čech – Finsterle. Trenéři Rostislav Vlach a Josef Turek.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Novotný, Richter, Seman – Bonk, Rufer, Varaďa – D. Květoň, Peterek, Adamský – Kůrka, Polanský, M. Hořava – Hrňa, Orsava, Ostřížek. Trenéři: Jan Tlačil a Pavel Janků.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14104′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚279‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14104‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x