Zlínský dopravní podnik zajistí lepší spojení k otrokovickému Barumu

OTROKOVICE - Dopravní podnik Zlín - Otrokovice se rozhodl vyjít vstříc požadavkům firmy Barum Continental a Teplárna Otrokovice a od čtvrtka zajistí k podnikům lepší spojení. Uvedl mediální zástupce dopravní společnosti Vojtěch Cekota.

Bude se jednat o dílčí úpravy jízdních řádů pro spoje linky 55, které k oběma podnikům zajíždějí. „Dojde k časovým posunům spojů, aby lépe vyhovovaly zaměstnancům obou firem a začátkům a koncům jejich pracovní doby. Tyto změny jízdních řádů včetně některých dalších drobných úprav ve Zlíně vstoupí v platnost ve čtvrtek,“ upřesnil Cekota.

Časové posuny spojů se projeví na linkách číslo 1, 2, 6, 55 a 70 . Na lince 1 bude v pracovních dnech posunut a změněn spoj, který doposud jel ve 12.59 ze zastávky Příční na zastávku Otrokovice železniční stanice přes Pneumatikárnu. Nově vyjede z Příční ve 13.14 hodin a pojede přímo k otrokovickému vlakovému nádraží.

Na lince 2 bude v pracovních dnech posunut o dvě minuty dopředu spoj, který dosud vyjížděl ze zastávky Bartošova čtvrť ve 13.03 na Otrokovice železniční stanice přes Pneumatikárnu. Spoj rovněž pojede přímo k vlakovému nádraží. Spoj k Pneumatikárně pojede nově ve 12.45 ze zastávky Bartošova čtvrť.

Na lince 6 bude změněna trasa spoje 12.42 ze zastávky Jižní Svahy-Kocanda jedoucí na Otrokovice železniční stanice. Tento spoj nově pojede přes zastávku Pneumatikárna.

Na lince 55 k Pneumatikárně pojedou nově spoje ze zastávky Otrokovice Železniční stanice v 5.12 a ve 13.59. Ze zastávky Štěrkoviště pak pojedou k Pneumatikárně nově spoje v 5.03 a ve 13.13.

Na lince 70 k Pneumatikárně pojedou nově spoje ze zastávky Náměstí Práce ve 12.45, 12.54 a ve 21.01.

K některým dalším změnám v jízdních řádech dojde od čtvrtka z důvodu naléhavé nutnosti šetření pohonnými hmotami,“ doplnil Cekota. Na lince 3 a 13 tak bude ve všední dny zrušeno zajíždění odpoledních spojů na zastávku Gymnázium Lesní čtvrť. Spoje pojedou po standardních trasách. Na lince 8 se změní garance nízkopodlažních spojů vlivem úprav na školních spojích linky 13.

Další změny se týkají víkendového provozu, kdy bude nahrazen kloubový vůz ranních spojů linek 34 a 36 sólo vozem, časy ale zůstanou zachovány.

Na lince 70 nepojede o víkendech spoj v 7.40 ze zastávky Podvesná XVII po zastávce Bří. Jaroňků. Vůz nebude vyjíždět z vozovny, ale najede na linku až na zastávce Náměstí Míru.

Všechny změny jízdních řádů budou vyvěšeny na zastávkách a zapracovány do elektronických jízdních řádů na internetových stránkách www.dszo.cz. Bude vydán rovněž aktualizovaný soubor jízdních řádů pro stažení a instalaci do mobilních telefonů. Tento soubor bude k dispozici na internetu a prostřednictvím bluepointu a technologie bluetooth u předprodejního místa Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice ve Školní ulici,“ dodal Cekota.