Kriminalisté objasnili loupež v sázkové kanceláři v Uherském Hradišti

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Policie dopadla dva ze tří pachatelů, kteří na konci ledna s pistolí přepadli sázkovou kancelář v Uherském Hradišti. Poslední lupič skončil v rukách policie ve Vídni kvůli loupeži v autobazaru, sdělil v pátek uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Kriminalisté zadrželi dvojici ve středu. „Jedním z mužů byl šestadvacetiletý cizinec a druhým třiadvacetiletý mladík z Boskovic, který pomáhal jako řidič. Devětadvacetiletého Brňana, považovaného za vedoucího skupiny, před několika dny chytila policie po loupeži v autobazaru ve Vídni. Zbylí dva společníci z Rakouska sice utekli, ale později je v Brně zadržela právě uherskohradišťská policie,“ uvedl Mergental.

Loupež se ve Františkánské ulici v Uherském Hradišti stala 25. ledna večer. „Dva maskovaní muži namířili pistole na ženu za pultem a odnesli si peníze,“ připomněl Mergental.

Policie se na základě získaných poznatků a pomoci veřejnosti dostala pachatelům na stopu. Dvěma z nich hrozí za loupež až 10 let vězení. Stejný trest může potkat i třetího, kterého si dvojice najímala jako řidiče.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x