Hokejoví Berani jedou do Třince. Na dálku jim o víkendu bude fandit 56 maskotů…

…a kromě nich také dvě mimořádně věrné ovečky. Vlastně jen jedna ryzí, ta druhá je totiž sice většinou ovečkou, ale někdy také beranem. Tak tohle už žádá pořádné vysvětlení.

Věci se mají takto. Pokladní zlínského hokejového klubu Bronislava Fagošová, jedna z dobrých duší PSG Zlín, má totiž opravdu unikátní sbírku 56 beranů, beránků i beránečků. Rohatí nezbedové z nejrůznějších materiálů zdobí coby maskoti klubu její kancelář v útrobách Zimního stadiónu Luďka Čajky. Sbírá je sedm let a jeden je hezčí než druhý. „Mám je většinou od přátel, kdo mi chce udělat radost, prostě někde sežene beránka, jsou z nejrůznějších materiálů a věřím, že počet není zdaleka konečný,“ usmívá se paní pokladní.

Beránky má stejně ráda, líbí se jí a potěší úplně všichni, třeba jen při letmém denním pohledu. Jednoho, který se mezi ostatními vymyká, má ale rozhodně nejraději. A to je právě ona ovečka i beran zároveň.

Jde totiž o moji vnučku Markétu, samozřejmě ji mám ze všech rohatých nejraději. V civilu, i tehdy, když se před utkáním, a také v jeho přestávkách prohání v „beraním“ převlečení po ledě„.

Řeknu vám, že je to docela fuška, v obrovské beraní hlavě s rohy se zpotím během chvíle,“ říká s úsměvem, ale i s úlevou pohledná mladičká slečna Markéta Fagošová, když sundává své dočasné převlečení.

Do Třince se sice na dvě víkendová důležitá utkání předkola play off coby beran asi nevydá, ale ona i babička prý budou fandit, jak nejlépe to půjde. Včetně beranů z babiččiny poličky. A posílají už teď zlínským hokejistům společně s dalšími věrnými fanoušky moc a moc sil….

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14150′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚281‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14150‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x