Žraloci uloveni! Sledge hokejisté slaví první titul

Zlín – Sledge hokejisté SHK Lapp Zlín se stali poprvé mistry české ligy. V dramatickém finále play off přetlačili Žraloky z Karlových Varů v poměru 2:1 na zápasy. Završili tak vynikající sezonu, ve které ovládli i dlouhodobou část soutěže.

Těžko se nám teď popisují pocity. Ale jsou skvělé,“ svěřil se služebně nestarší zlínský hráč Roman Herink, který stál před lety u zrodu českého sledge hokeje. „Splnili jsme náš velký cíl,“ prohlásil kapitán mistrovského celku Zdeněk Hábl.

Až dosud byl Zlín finálovým smolařem, hned čtyřikrát v něm neuspěl a to i v posledních dvou ročnících. Také ve třetím boji o zlato nedostal nic zadarmo. Po výhře 1:0 na ledě Karlových Varů měl v PSG Aréně řečeno tenisovou terminologií mečbol, jenže Žraloci domácí převálcovali 5:1. „Nehráli jsme dobře, soupeř nás za chyby potrestal,“ přiznal vedoucí týmu Zlína Petr Julina. Rozhodnutí tak přinesl třetí duel, který SHK Lapp vyhrál 2:0. „Jsme obrovsky šťastní. To, že patříme k české špičce, jsme konečně potvrdili i ziskem titulu,“ řekl krátce po závěrečném hvizdu sezony útočník Erik Fojtík.

Titulem Zlín navázal na devět let starý úspěch, kdy vyhrál první ročník české klubové soutěže, nazvané Český pohár. Tehdy v něm startovaly pouze tři týmy, kromě pozdějších vítězů i Olomouc a Kolín. V současné době sledge hokej, což je speciální varianta ledního hokeje určená pro sportovce s těžkým postižením dolních končetin, hraje v tuzemsku sedm celků. Česká liga je považována za nejkvalitnější v Evropě.

Město Zlín je partnerem sledge hokejového týmu SHK Lapp.

Sestava SHK Lapp Zlín: Matoušek, Molek – Julina, Štít, T. Mach, Zapletal, Hábl, Stodůlka, Palát, Sigmund, Šnajdar, Fojtík. Trenér Tomáš Sedláček, vedoucí družstva Petr Julina, předseda klubu a hráč Roman Herink.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x