Valašskomeziříčská radnice rozdělila granty v oblasti sociálních a zdravotních služeb

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé rozdělovali granty v sociální a zdravotní oblasti, nakonec uspkojili polovinu žadatelů, mezi kterou rozdělili 154 tisíc korun. Informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

V rámci prvního kola se sešlo šest žádostí, ve kterých bylo požádáno o částku přesahující 500 tisíc korun. V městském rozpočtu je přitom na tuto podporu vyčleněno 250 tisíc korun.

Manažerský tým komunitního plánování sociálních služeb zastupitelům doporučil rozdělit celkovou částku ve výši 161 tisíc korun pouze polovině žadatelům,“ řekla vedoucí odboru sociálních věcí Jarmila Ptáčková. Dodala, že neúspěšní žadatelé budou informováni o nutnosti dopracovat své žádosti a poté se budou moci o peníze znovu ucházet ve druhém kole grantového programu.

Zastupitel Milan Leckéši (ODS) ale vznesl protinávrh, a to jednu navrženou částku ponížit z 12 tisíc korun na pět tisíc korun. S tím většina zastupitelů souhlasila. V druhém grantovém kole tak bude možné mezi žadatele rozdělit částku ve výši 96 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x