Zlínští policisté zadrželi pěstitele marihuany, patří mezi rekordmany

OTROKOVICE - Zlínští policisté odhalili dvaatřicetiletého pěstitele marihuany, který měl v otrokovickém bytě téměř devět kilogramů sušeného konopí. Jak uvedla v úterý policejní mluvčí Jana Bartíková, zadržený pěstitel patří mezi rekordmany.

Celkem osm rostlin, které dosahovaly výšky až dva a půl metru, pěstoval na zahrádce u Halenkovic. Konopí pak sušil ve svém bytě v Otrokovicích. Policisté u něj doma našli 8,6 kilogramu sušené marihuany. „Konopí skladoval v takovém množství, že typický pronikavý zápach byl cítit až ven. Pokud by materiál prodával na černém trhu, vydělal by si až 1,3 milionu korun,“ poznamenala Bartíková s tím, že pěstitel si ale podle všeho konopí pěstoval pro sebe. „Přidával si ho do jídla, případně do mastí,“ upřesnila Bartíková.

V souvislosti s množstvím nasušené marihuany se zadržený muž řadí podle Bartíkové mezi zlínské rekordmany. „Například vloni v obci Křekov na Zlínsku policisté zabavili téměř 10 kilogramů marihuany,“ doplnila Bartíková.

Muže kriminalisté obvinili z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí až pět let ve vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x