Hokejoví Berani otupili třineckou ocel, jsou ve čtvrtfinále play off (doplněna fotogalerie)

Lépe to pro fanoušky zlínského hokeje dopadnout nemohlo. Hokejisté PSG Zlín si v rozhodujícím pátém utkání předkola play off poradili s Třincem, vyhráli 4:2 , v celé sérii 3:2 a jsou ve čtvrtfinále. V něm nastoupí v sérii hrané na čtyři vítězná utkání proti Plzni. Favoritem jsou Západočeši, kteří skončili druzí po základní části extraligy, ale pozice Beranů není vůbec špatná, mohou jen mile překvapit.

V rozhodujícím zápase předkola domácí na Třinecké dokonale vlétli, v úvodní části zápasu byli jasně dominujícím týmem a svoji permanentní převahu brzy zúročili. V 10. minutě v přesilovce našel Melenovský před brankou ideálně Veselého a ten mířil do odkryté branky.

Ve stejném duchu začala i druhá část hry, ve 22. minutě se před brankou prosadil jeden z mužů večera Marek Melenovský a domácí vedli o dvě branky.

Vedení pak Berani ještě navýšili znovu Melenovským, když na konci 34. minuty pomohl jeho střele do branky Hamerlíka třinecký obránce Zíb.

Rozhodnuto ale nebylo, za dvě minuty snížil z trestného střílení třinecký mladík Orsava.

Na začátku třetí části musel na trestnou lavici zlínský Köhler, ale místo snížení šli hosté do kolen. Ujel jim totiž Ondřej Veselý a svým druhým gólem v utkání prakticky rozhodl. Dvě minuty před koncem ještě kontroval tvrdou ránou třinecký Hampl.

Zlín vyhrál 4:2 a kráčí do čtvrtfinále. Síly změří s Plzní. První dva zápasy se hrají v sobotu a v neděli na západě Čech, další dva pak ve Zlíně ve středu a ve čtvrtek 14. a 15. března.

PSG Zlín – HC Oceláři Třinec 4:2 (1:0, 2:1, 1:0), konečný stav série: 3:2

Branky: 10. O. Veselý (Melenovský), 23. Melenovský (Galvas, O. Veselý), 35. Melenovský (Čajánek), 42. Veselý – 37. Orsava z tr. střílení, 58. Hampl (Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6322.

Sestavy:

PSG Zlín: J. Sedláček – Hamrlík, Linhart, Zámorský, Galvas, Tesařík, Řezníček – Holík, Leška, Köhler – Honejsek, Čajánek, O. Veselý – Kubiš, Melenovský, Ondráček. Trenéři Rostislav Vlach a Josef Turek.

HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Hrabal, Zíb, Lojek, Klouček, Richter, Novotný – Kůrka, Bonk, Varaďa – D. Květoň, Peterek, Adamský – Hrňa, Polanský, M. Hořava – Orsava, Ostřížek, Hampl. Trenéři: Jan Tlačil a Pavel Janků.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14786′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚288‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14786‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x