Na Vsetínsku přibylo vloupání do chat a rekračních objektů

VSETÍN - Zvýšený počet vloupání do rekreačních chat a chalup evidují v letošním roce policisté na Vsetínsku. Oznámila policejní mluvčí Lenka Javorková.

Od začátku roku policisté vyšetřovali celkem 18 vloupání do chat, za stejné období loňského roku to bylo 10 případů vloupání. Policisté v rámci celého okresu provádějí preventivní akce zaměřené na kontrolu objektů, poslední se uskutečnila v noci na čtvrtek.

Nad ránem kontrolovali policisté z Jablůnky i se služebním psem rekreační objekty v chatové oblasti v okolí Bystřičky. „Chatové oblasti v Jarcové, Poličné a Hošťálkové pak prošli policisté už v úterý. Postupně prověřili stovku víkendových chat a chalup, žádný narušený objekt ale nenašli. Majitelům však zanechali za dveřmi lístek o provedené kontrole, případně vypsali zjištěné nedostatky jako například špatně zajištěné okenice a podobně,“ upřesnila Javorková.

Do terénu se policisté vydávají nejčastěji pěšky, ale v loňském roce vyrazili do okolí Horní Bečvy i za účasti policistů na koních. „Do některých hůře dostupných oblastí, kam se policisté kvůli velkému množství sněhu teď v zimě nemohou dostat, využívají při kontrolách sněžný skútr, který mají k dispozici policisté v Rožnově pod Radhoštěm a v Karolince,“ doplnila Javorková.

Podle kriminalistů si majitelé chat své objekty čím dál častěji zabezpečují prostřednictvím elektronického zařízení. „Je to dobře, protože případné zloděje může zabezpečení odradit. Doporučujeme také, aby si majitelé chat všímali pohybu podezřelých lidí v rekreačních oblastech a případně informovali policii,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x