Valašskomeziříčská nemocnice nakoupila nové postele

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem 40 nových lůžek včetně příslušenství zakoupila v těchto dnech Nemocnice Valašské Meziříčí. Sdělila mluvčí nemocnice Hana Szotkowská.

Investice v celkové hodnotě 870 tisíc korun zvýší podle Szotkowské pohodlí pacientů a sníží fyzickou námahu zdravotnického personálu při jejich obsluze. Lůžka poputují na oddělení následné péče a na interní oddělení.

Předností nových nemocničních postelí je především výšková nastavitelnost, která umožní komfortní nastavení zádového i nožního dílu. „Lůžko lze rovněž o několik centimetrů prodloužit, což ocení především vysocí pacienti nebo lidé po operaci dolních končetin. Součástí každé postele je rovněž hrazdička a pořídili jsme i několik infuzních stojanů a držáky na berle,“ doplnila ředitelka Petra Šupšáková.

Nedílnou součástí nových lůžek jsou rovněž aktivní matrace vyrobené z kvalitních materiálů, které mají významný vliv pro prevenci vzniku proleženin. Nemocnice Valašské Meziříčí pořídila 60 kusů antidekubitních matrací už v loňském roce. Letos se chystá nakoupit dalších 50 kusů nemocničních lůžek, nočních stolečků a v plánu je i obměna dosluhující zdravotní techniky a pomůcek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x