GL, 20. kolo: Slovácko doma touží ukončit jarní mizérii, Klokany povede poprvé nový kouč Weber

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Premiéru v roli nového kouče zažije na lavičce fotbalistů Bohemians 1905 v sobotním utkání 20. kola Gambrinus ligy Jozef Weber, který nahradil odvolaného Pavla Medynského. Klokani se představí na trávníku Slovácka, které v jarní části sezony ještě neskórovalo a nezískalo ani bod.

Fotbalisté Slovácka čekají na vstřelenou branku už 355 minut a doufají, že sérii bez gólu i bodového zisku utnou proti trápícím se Bohemians 1905. „Věříme, že se nám neúspěšný vstup do jara podaří zlomit. Následně se zlepší i i důvěra ve vlastní výkony a Slovácko půjde zase tabulkou na vyšší pozice, abychom nakonec s celou sezonou byli spokojení. Jsem pevně přesvědčený, že vjsou hráči odhodlaní pro to vítězství udělat maximum,“ prohlásil trenér Slovácka Miroslav Soukup.

Jeho tým naštval své příznivce především před dvěma týdny, kdy v nastaveném čase na Městském stadionu Miroslava Valenty inkasoval a přenechal tři body Olomouci. „Doufám, že hráči podají naprosto odlišný výkon, než jsme předvedli v posledním utkání doma a že na konci sobotního duelu budeme moci společně s fanoušky oslavit vítězství,“ poznamenal Soukup.

Čeká nás tým Bohemians 1905, který přijede po dlouhé a nepříjemné sérii proher a určitě se ji bude snažit přerušit. Udělali k tomu v posledním týdnu i rázný krok, který znamenal výměnu trenéra,“ připomněl kouč Slovácka, který bude postrádat zraněné Fujerika s Košútem. Disciplinární tresty si odpykají Kubáň a Ondřejka.

Tým Bohemians 1905 má za sebou hektický týden. Po pondělním sedmém nezdaru v řadě vedení odvolalo trenéra Pavla Medynského. Jeho nástupce Jozef Weber vedl první trénink až ve čtvrtek, takže neměl moc času cokoliv měnit. „Máme devatenáct bodů a deset kol tým nevyhrál. To něco naznačuje. Kdybychom si nepřipustili, že máme velké problémy, mohli bychom mít stejný počet bodů i za dalších pět kol,“ pravil Weber, který doposud působil jako asistent.

Ukopat remízu asi náš tým může, ale tady jde spíš o to, abychom soupeře uměli přehrát fotbalovostí, rychlostí, přímočarostí a kombinací. Jedině tak si můžeme vytvářet šance a dát góly, které povedou k úspěšným výsledkům. Budu se snažit na mužstvo v tomto duchu působit,“ prozradil Weber. „V Uherském Hradišti to bude zápas podobných mužstev. Slovácko navíc nevstřelilo na jaře ani branku. Je tam velké očekávání, proto se jim jejich současná situace stejně jako nám nelíbí,“ dodal nový kouč Klokanů.

1. FC Slovácko – Bohemians 1905
(Sobota 10. března, 17.00)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x