Uherskohradišťští policisté zastavili několik podnapilých řidičů, jeden jel bez pneumatiky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hned několik podnapilých řidičů se podařilo během víkendu odhalit policistům na Uherskohradišťsku. V pondělí oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisté zastavili například šestačtyřicetiletou ženu, která přijížděla od Starého Města do Uherského Hradiště. Řidička osobního peugeotu narazila zezadu do renaultu, který před ní zastavil. Řidička opakovaně nadýchala 0,4 promile a pití před jízdou přiznala.

Nehoda se v důsledku alkoholu stala také na třídě Maršála Malinovského v Uherském Hradišti. Tentokrát ji ale zavinil sedmatřicetiletý chodec. Přecházel mimo přechod, zavrávoral a spadl do silnice, kde akorát projížděl osobní peugeot. Opilému chodci policisté naměřili 1,92 promile alkoholu.

Na třetího opilce narazili policisté ve Starém Hrozenkově. „Hlídka si všimla, že za kamionem kličkuje octavia. Vyjeli ihned za ní a chtěli ji zastavit. Ještě než stačili zapnout výstražný maják, auto prudce zabočilo na parkoviště, zastavilo, jeho řidič vyběhl z auta a začal utíkat pryč. Policisté ho doběhli a chytili. Nadýchal 2,5 promile. Pětadvacetiletému muži policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz,“ podotkl Mergental.

V Uherském Hradišti pak zastavili policisté třiadvacetiletého řidiče, který řídil osobní hyundai i přesto, že měl v dechu 0,7 promile. Havárie se v souvislosti s alkoholem stala mezi Buchlovicemi a Boršicemi. Osmnáctiletý mladík řídil felicii a dostal přitom mikrospánek. Přejel do protisměru do příkopu, kde čelně narazil do stromu. „Nebyl připoután bezpečnostním pásem, a tak při nárazu utrpěl zranění hrudníku a nosu, s nímž byl ošetřen v nemocnici. Policisté mu v dechu naměřili 0,4 promile alkoholu,“ upřesnil Mergental.

Rychlá jízda prozradila jiného podnapilého řidiče, který jel Bílovicemi rychlostí 65 kilometrů v hodině. Při dechové zkoušce policisté zjistili, že pětapadesátiletý řidič má v sobě 0,65 promile alkoholu. V Hluku pro změnu zastavili policisté dvaapadesátiletého řidiče s hodnotou 0,3 promile alkoholu. Krátce poté zastavili v Hluku dalšího opilého řidiče. Osmapadesátiletý muž řídil svůj VW i přesto, že měl v dechu 1,34 promile.

Nejkurióznější případ vyšetřovali policisté v Uherském Hradišti. Třicetiletý muž jel po hlavním průtahu městem ve starším voze značky VW Golf, který měl na jedné straně pouze zcela zdeformovaný disk. Kolo nemělo žádnou pneumatiku. Řidič nadýchal 2,57 promile alkoholu.

Řízení s alkoholem pod jedno promile zákon posuzuje jako spáchání přestupku, za který hrozí pokuta do 20 tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku. Řízení motorového vozidla s alkoholem přesahující jedno promile je posuzováno jako spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x