Valašské Meziříčí nechá zmodernizovat téměř 60 zastávek

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská radnice spustila v pondělí více než rok připravovaný projekt, a to modernizaci autobusových zastávek v Mikroregionu Valašskomeziříčsko - Kelečsko. Oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

V osmi obcích včetně Valašského Meziříčí bude zrekonstruováno celkem 59 zastávek. Akce, která potrvá do konce srpna, se bude týkat obcí Choryně, Kelč, Kunovice, Lešná, Loučka, Mikulůvka, Valašské Meziříčí a Zašová.

Konkrétně ve Valašském Meziříčí bude obnoveno 17 zastávek, jejichž výběr se řídil především technickým stavem původních zastávek a výhledem jejich další životnosti. „Dvě zastávky budou v ulici Masarykova vybudovány zcela nově, upraveny budou v jejich blízkosti také chodníky. Zbývajících 15 vytipovaných stanovišť bude zrekonstruováno,“ řekl referent odboru komunálních služeb valašskomeziříčské radnice David Černoch.

Rekonstrukce stanovišť bude mít obdobný postup. „V první fázi bude provedena demontáž starých zastávek, následně začnou zemní práce, vybudování základů, vytvoření podkladní vrstvy, dláždění a závěrečná montáž nových zastávek,“ vyjmenoval Černoch.

Akce si vyžádá částku ve výši 18,5 milionu korun. „Z Regionálního operačního programu byla uvolněna částka ve výši 14,3 milionu korun. Zbývající suma byla uhrazena z obecních rozpočtů,“ doplnil referent regionálního rozvoje a územního plánování valašskomeziříčského městského úřadu Daniel Šulák. „Akce byla časově i koordinačně velmi náročná. Jsem velmi rád, že se nám podařilo pro spuštění rozsáhlé akce vše připravit,“ dodal starosta města Jiří Částečka (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x