Zraněný bek Hamrlík bude chybět hokejistům Zlína v domácích zápasech

ZLÍN - Trenér zlínských hokejistů Rostislav Vlach nemůže před dvěma domácími čtvrtfinálovými duely s Plzní počítat se zraněným bekem Martinem Hamrlíkem, chybět bude i jeho potrestaný parťák z obranné dvojice Tomáš Linhart. Klub to uvedl na svém webu.

Zlínu se rozpadla nejzkušenější obranná dvojice. Hamrlík nedohrál po nešťastném zásahu pukem do obličeje druhou třetinu nedělního zápasu na plzeňském ledě. „Sice se už usmívá, ale na doporučení lékarů nenastoupí na led jeden až dva týdny. Určitě nebude hrát nadcházející dva zápasy. Má na obličeji sešitou tržnou ránu a velkou zhmožděninu. Při zápasové zátěži by se mohlo zranění ještě výrazně zhoršit, neboť hrozí problémy při dýchání,“ popsal potíže kouč Vlach.

Počítat nemůže ani s Linhartem, jehož disciplinární komise Asociace profesionálních klubů v úterý potrestala třízápasovým zákazem startu za píchnutí holí plzeňského útočníka Pavla Mrni. „Rozpadá se nám obrana, navíc jsme přišli o nejlepší beky. Máme k dispozici šest obránců, dnes byl s námi na tréninku poprvé i Milan Karlíček z prvoligového Hradce Králové, který má vyřízen střídavý start. I on bude připraven na středeční duel,“ řekl Vlach.

Tým PSG Zlín prohrává v sérii s Plzní 0:2 na zápasy a v domácím prostředí bude chtít nepříznivý stav vyrovnat. První šanci bude mít Vlachův celek ve středu od 17.40, čtvrteční souboj začne o deset minut dříve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x