Znásilnil mladíka. Policie vyšetřuje, kolik podobných případů má muž z Uherského Brodu na svědomí

Velmi neobvyklý případ vyšetřují kriminalisté z Uherského Hradiště. Když totiž pátrali po tom, kdo má na svědomí sexuální násilí páchané na mladých mužích v okolí Uherského Brodu, narazili na mladíka, který se jim svěřil s čerstvou trýznivou zkušeností.

Pomohlo nám to, že neváhal mluvit o vlastní velmi intimní a velmi negativní zkušenosti,“ popisuje případ mluvčí uherskohradišťské police Aleš Mergental. Kriminalisté totiž měli několik indicií, že se postrachem mladíků z okolí stává sedmatřicetiletý muž z Uherského Brodu.

V Uherském Brodě si za bílého dne vyčíhal dva chlapce, kteří zjevně přebrali v jedné z místních náleven a nabídl jim svezení. Jednoho z nich vyložil a druhého vezl do obce poblíž Uherského Brodu. Na odpočívadle ale zastavil, zamknul vůz zevnitř a přes zjevný odpor dvacetiletého mládence ho znásilnil. „Pak ho ještě kousek svezl a vysadil z vozu,“ popisuje doznění znásilnění Mergental.

Kriminalisté následně po výpovědi otřeseného mladíka pachatele, jemuž byli na stopě v souvislosti s podezřením z podobných skutků, zadrželi. Po výslechu mu sdělili obvinění z trestného činu znásilnění a pokračují ve vyšetřování, zda má podobných zvrhlých skutků na svědomí více. Trestní sazba má horní hranici na deseti letech vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x