Největší funkční pomlázka na Josefském jarmarku v Rožnově měřila přes čtyři metry

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Vítězem soutěže o největší velikonoční pomlázku se v Rožnově pod Radhoštěm stal Jaromír Hradil ze Zašové, jehož tatar upletený z vrbového proutí měřil přes čtyři metry. Řekl mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Vítězná velikonoční pomlázka měřila celkem 428 centimetrů a prvenství získala v konkurenci 16 tatarů.

Třetí místo v soutěži získal Robert Mečiar z Valašského Meziříčí s tatarem dlouhým 360 centimetrů. Druhá příčka patří dětem z Mateřské školy Na Zahradách, které vyrobily papírovou pomlázku dlouhou 515 centimetrů. Přestože pomlázka vyrobená dětmi byla ještě o několik centimetrů delší než ta vítězná, porota se nakonec rozhodla udělit jí jen pomyslnou stříbrnou medaili. Dětský výtvor z papíru totiž spíše než tatar připomínal papírový řetěz a původně se diskutovalo i o tom, že bude ze soutěže vyřazen. Za snahu ale nakonec porota udělila dětem druhé místo.

Většinu pomlázek přihlášených do soutěže se organizátorům podařilo i vydražit. Jejich prodej vynesl šest tisíc korun a peníze budou rozděleny mezi Centrum na podporu duševního zdraví Iskérka a Sociálně terapeutické dílny pro dospělé s mentálním a tělesným postižením Domov Kamarád.

--> --> --> --> -->