Vsetínská radnice nakoupila na aukci levnější elektřinu

VSETÍN - V rámci úsporných opatření se vsetínské radnici podařilo na aukci zakoupit levnější elektřinu. Jak řekla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová, město bude za elektřinu platit o 21 procent méně než dosud a ušetří tak statisíce korun.

Město Vsetín již od loňského roku připravovalo sdružený nákup elektrické energie. Sloučili jsme spotřebu elektrické energie všech městských organizací a společně s Valašskou Senicí a Novým Hrozenkovem jsme se zúčastnili elektronické aukce elektrické energie na Českomoravské komoditní burze Kladno,“ vysvětlila starostka města Iveta Táborská (ODS).

Nákup energie se uskutečnil prostřednictvím makléře. Vyvolávací cena byla stanovena na 1600 korun za MWh a dodavatelé nakonec stlačili cenu svými nabídkami až na konečných 1377 korun za MWh. Pro město, 25 městských organizací včetně základních a mateřských škol, Alceda, domu kultury, společnosti HB Real, Agentury pro ekonomický rozvoj, Technických služeb, Městských lázní a pro Valašskou Senici a Nový Hrozenkov to znamená úsporu v řádu statisíců korun ročně.

Dosud jsme totiž elektřinu kupovali za 1744 korun za MWh. Přínosem je navíc i to, že tuto cenu máme zafixovánu od 1. dubna do konce příštího roku,“ doplnila starostka s tím, že snížení ceny ušetří městu a jeho organizacím za 21 měsíců 1,54 milionu korun.

Dalším přínosem je i to, že při přípravě rozpočtu na příští rok budeme přesně vědět, kolik město i naše organizace zaplatí za elektřinu,“ uzavřela starostka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x