Sonja Baťová získá od zlínské univerzity čestný doktorát

ZLÍN - Sonja Baťová se stane další držitelkou čestného doktorátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Řekl Jan Malý z tiskového oddělení školy s tím, že slavnostní předání významného ocenění se uskuteční 26.dubna.

Návrh rektora Petra Sáhy udělit Sonje Baťové čestnou hodnost doctor honoris causa za dlouholetou podporu univerzity od jejího založení až do současnosti, za její propagaci v zahraničí a za osobní přínos k rozvoji mezinárodních vztahů školy už schválila vědecká rada univerzity.

Sonja Baťová působí v současné době jako předsedkyně Bata Shoe Foundation a dále působí v dalších organizacích firmy Bata. Od roku 2008 je členkou Správní rady zlínské univerzity. Dosud získala sedm čestných doktorátů na kanadských univerzitách, další získala na Wilson College v USA.

Paní Baťová je mezinárodně uznávanou osobností, která po boku svého manžela a dlouholetého předsedy Správní rady zlínské univerzity Tomáše Bati vždy aktivně napomáhala rozvoji mezinárodních aktivit školy a budovala dobré jméno naší univerzity v ČR i v zahraničí. Jejím posledním výrazným počinem bylo zapojení Univerzity Tomáše Bati do mezinárodní debaty na téma Odpovědný kapitalismus, kdy její pozvání přijal nositel Nobelovy ceny míru profesor Muhammad Yunus,“ uvedl rektor Sáha.

Udělení čestného doktorátu se uskuteční 26. dubna v Univerzitním centru ve Zlíně. Sonja Baťová se stane v pořadí třetím nositelem této hodnosti zlínské univerzity. „Věřím, že paní Sonja Baťová důstojně rozšíří řadu dosavadních čestných doktorů školy, kterými jsou José Manuel Barroso a Eva Jiřičná,“ doplnil Sáha.

--> --> --> --> -->