Valašské Meziříčí bude hostit další ročník Valašské rally

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí se pojedenácté stane od pátku do soboty dějištěm tradiční Valašské rally. Oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Letošní ročník Bonver Valašské rally je současně druhým podnikem Mediasport-Mezinárodní mistrovství České republiky v rally.

Trať Valašské rally a její rychlostní testy, kterých bude 12, zavede soutěžní posádky a jejich fanoušky a diváky na silnice a cesty tří regionů, konkrétně Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského kraje,“ řekl tiskový mluvčí Valašské rally Dušan Póč.

Mezi rychlostní testy zařadili organizátoři po několikaleté odmlce i dva průjezdy městským polokruhem, jehož svědkem se stane valašskomeziříčská místní část Juřinka. „Druhý průjezd Juřinkou pak celou letošní Valašku završí. Půjde totiž o poslední rychlostní zkoušku, která bude následovat po dvou po sobě jdoucích průjezdech nejnáročnějším testem letošní Valašské rally. Tím je obávaný Santov, respektive rychlostka v oblasti Bystřičky, Valašské Bystřice a Malé Bystřice,“ dodal mluvčí.

První soutěžní posádka odstartuje z valašskomeziříčského náměstí v pátek v 17.30 hodin. Do areálu Vícha budou od 22 hodin přijíždět vozidla do cíle první etapy. Z areálu se pak posádky budou postupně od sobotní 8.10 hodin vydávat do druhé etapy. Od 13.34 hodin začnou přijíždět do cíle rally na valašskomeziříčském náměstí vozidla soutěžící v takzvaném K4 Poháru České republiky 2012 a v 17.35 hodin přijede na stejné místo vítězná posádka, která, stejně jako i ostatní umístěné týmy, převezme z rukou ředitele Valašské rally Miroslava Hošáka a starosty Valašského Meziříčí poháry.

Organizátoři budou opět velmi striktně dohlížet na bezpečnost soutěžících a zejména pak diváků. „Diváci by neměli sami se sebou hazardovat a měli by ke sledování rally využít výhradně míst, která jim k tomu organizátor stanoví. Traťoví komisaři budou v tomto směru nekompromisní,“ doplnil Póč s tím, že organizátoři přichystali i Průvodce bezpečnosti diváka při sledování XXXI. Bonver Valašské rally 2012.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x