Kachní hlídací jednotka. Valašská minizáhada s opeřenci

Velmi neobvyklá setkání zažívá ve Vsetíně Eva Lekavá. Mladá manažerka jedné tamní strojírenské firmy se denně setkává se svéráznými hlídači svého osobního vozu.

Jakmile zastavím ráno kolem sedmé na parkovišti u práce, vydají se k mému autu divoké kachny. Konkrétně pět kačerů a jediná kachna. Netuším, co je právě na mé starší Toyotě přitahuje, každopádně jsou mi věrné celý den,“ popisuje velmi neobvyklý jev slečna Eva.

Když musí pohledná mladá dáma přes den odjet, velmi disciplinovaně se kachní družina odebere do bezpečí. „Jako by už čekaly, kam se dočasně přesunou, netuším, ale řeka Bečva je hodně daleko. Jakmile se vrátím, jsou do pěti minut zase na své hlídací pozici,“ směje se.

Úsměvná záhada zatím nemá vysvětlení. „Zkoušela jsem kačery s jednou kachní slečnou přetáhnout o pár desítek metrů dál na trávník pomocí namočeného pečiva. Zabraly, všechno snědli a jakmile se ta slečna s bílým vozem vrátila, zase mi utekli a bezpečně zaujali svá místa poblíž auta na betonové ploše,“ kroutí hlavou obyvatelka nedalekého sídliště…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x