Policisté zjistili během Valašské rally 53 dopravních přestupků

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V souvislosti s víkendovou Valašskou rally odhalili policisté na Valašsku 53 přestupků v dopravě, z toho ve 26 případech šlo o porušení rychlosti a čtyři šoféři byli pod vlivem alkoholu. Jak sdělila v pondělí policejní mluvčí Lenka Javorková, jedním z podnapilých byl i člen štábu.

Nejvyšší rychlost naměřili policisté cizinci ve vozidle Porsche 911 ve Valašském Meziříčí, kde řidič při projíždění obcí přejel v rychlosti 90 kilometrů v hodině dvojitou plnou čáru. „Při kontrole jeho vozidla navíc kolegové zjistili, že má sjeté všechny pneumatiky. Čtyřiapadesátiletému cizinci jsme uložili kauci ve výši šest tisíc korun, kterou zaplatil,“ podotkla Javorková.

Policisté odhalili také čtyři podnapilé šoféry. „V jednom případě se jednalo dokonce o samotného člena štábu, který se podílel na přípravě závodu. Policisté ho zastavili proto, že se dopustil dopravního přestupku. Předjížděl v závodním autě bez startovního čísla přímo na železničním přejezdu. Sedmatřicetiletý muž nadýchal 0,82 promile alkoholu a navíc nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. Kolegové mu zadrželi řidičský průkaz,“ doplnila Javorková.

Dalšími přestupky neukázněných řidičů byl způsob jízdy, mezi dalšími přestupky se kromě rychlé jízdy a alkoholu objevovalo často také přejíždění plné čáry, nepoužití bezpečnostních pásů, předjíždění na železničních přejezdech a nedání přednosti v jízdě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x