Dvě střední školy na Valašsku čeká rekonstrukce

VSETÍN - Zlínští krajští radní schválili opravu Masarykova gymnázia a Jazykové školy s právem jazykové zkoušky Vsetín i rekonstrukci střechy tělocvičny Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí. Informovala mluvčí krajského úřadu Gabriela Dvorníková.

Obě stavební akce potrvají od června do srpna letošního roku.

Cílem investiční akce na vsetínském gymnáziu je vyřešení havarijního stavu oken a zlepšení tepelně technických vlastností celé budovy,“ vysvětlil Libor Lukáš (ODS), statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje. Konkrétně zde budou okna vyměněna za nová a firma vyspraví a natře fasádu. Celkové náklady akce jsou vyčísleny na 9,850 milionu korun a budou uhrazeny z provozních prostředků a investičního fondu školy.

Investiční akce na valašskomeziříčské průmyslovce řeší havarijní stav střechy zdejší tělocvičny a rovněž betonové konstrukce, kterou je tělocvična tvořena,“ upřesnil Lukáš. Havarijní stav střechy způsobuje zatékání vody do interiéru objektu, kondenzaci vodních par, vznik plísní a energetické ztráty. Během rekonstrukce střechy bude provedena její řádná hydroizolace a budou použity klempířské prvky z titanzinku včetně střešních svodů. Rekonstrukce si vyžádá 3,813 milionu korun a financována bude prostřednictvím investiční dotace Zlínského kraje a z investičního fondu školy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x