Strážníci ze zlínské části Malenovice se přestěhují do kina

ZLÍN - Strážníky městské policie ze zlínské místní části Malenovice čeká stěhování do nové služebny. Jak oznámil ve středu mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák, policisté najdou nové zázemí v objektu kina Květen.

Služebna bude v provozu v boční části kina, a to od 1. dubna.

Nová okrsková služebna nahradí stávající, která byla zřízena v roce 1994 a v současné době velikostí ani umístěním potřebám městské policie nevyhovuje. „Při hledání jiných prostor jsme kladli důraz především na místo. Chtěli jsme mít služebnu ještě blíže k centru Malenovic, abychom byli více v kontaktu s občany a také proto, aby k nám zejména starší lidé nemuseli chodit do kopce. A to se nám podařilo,“ podotkl ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Kromě přesunu do nových prostor se pro strážníky, kteří slouží v Malenovicích, nic nemění. „Jejich počet zůstává zatím na osmi a sloužit budou 24 hodin denně,“ poznamenal Kladníček.

Městská policie má v současné době tři okrsková pracoviště. Kromě Malenovic se nachází služebna i na zlínském sídlišti Jižní Svahy a také v místní části Lešná, v areálu zoologické zahrady.

Slavnostní otevření nové služebny městské policie v Malenovicích se uskuteční v pátek od 12 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x