Ve Slušovicích vrazil muž druhému muži šroubovák do hlavy, důvodem byla žárlivost

SLUŠOVICE - V pořadí třetí letošní pokus vraždy ve Zlínském kraji vyšetřují od uplynulého pátku zlínští kriminalisté, tentokrát ve Slušovicích vrazil třiadvacetiletý muž svému soku v lásce kovový šroubovák do hlavy. V pondělí řekla krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Událost se stala v pátek kolem 19. hodiny. „Incidentu předcházely hádky. Oba muži spolu popíjeli v bytě pachatele. Tam se začali dohadovat a nakonec se i poprali. Důvodem měla být údajná nevěra přítelkyně pachatele s poškozeným. Jednatřicetiletý muž pak z domu odešel. Jeho rozzuřený kamarád si však našel šroubovák s šesticentimetrovým kovovým hrotem a dostihl ho venku na ulici. Po dalším sporu pak mladší z mužů zabodl připravený šroubovák do spánku svého známého,“ popsala událost Bartíková.

Po chvíli se mužům podařilo šroubovák z hlavy dostat a pachatel ho odhodil do Dřevnice. „Podle lékařů dělily poškozeného od smrti pouze milimetry. Jestli bude mít následky, a jaké, doposud nevíme. Kovový hrot ho totiž zasáhl do mozku. Od pátku byl muž v umělém spánku a o víkendu ho lékaři zlínské Baťovy krajské nemocnice operovali,“ doplnila Bartíková.

Útočník je od nedělního večera ve vazební věznici v Olomouci. Hrozí mu trest odnětí svobody na 12 až 20 let. Doposud byl trestaný pouze za majetkové trestné činy.

Jde o třetí pokus vraždy ve Zlínském kraji za letošní rok. Kromě toho se na území kraje staly i dvě dokonané vraždy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x