Uvolněný kanalizační poklop prorazil ve Zlíně palivovou nádrž náklaďáku

ZLÍN - Protichemické auto muselo ve středu vyrazit na pomoc k nehodě ve zlínské ulici Česká, kde uvolněný kanalizační poklop prorazil palivovou nádrž nákladního vozu Renault a vytékající palivo značně znečistilo silnici. Sdělil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Z poškozené nádrže se během chvilky vylily desítky litrů nafty. „Řidič nákladního vozu prorazil palivovou nádrž o kanalizační poklop. Při přejezdu vpustě se těžký poklop i rám uvolnil a v nádrži vytvořil velkou díru. Nafta se roztekla po ulici a hrozilo natečení paliva také do kanalizace,“ podotkl Mitáček.

Hlavní skvrna byla na ploše asi 60 metrů čtverečních. Další část paliva rozjezdilo několik řidičů v blízkosti události. „Hasiči silnici čistili takřka dvě hodiny. Zbytek nafty z poškozené nádrže vozidla pak přečerpali,“ dodal Mitáček.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14822′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚310‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14822‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x