Třetí ročník BusFestu je úspěšně za námi

V úterý 3. 4. zlínskými ulicemi i kluby Golem a Blok 12 projel studentský hudební festival BusFest. Celá akce začala v 17 hodin na točně trolejbusů. Ty před 20. hodinou vysadily posluchače přímo před klubem Golem, kde na roztančené trolejbusy navazovala afterparty.

Ze stanice „Sportovní hala“ vyjížděly čtyři netradiční, hudebně nabité trolejbusy. Návštěvníci si užívali vystoupení hudebních kapel Bandaband a Genius Mess Poets. Nejvíce trolejbusy roztančil En.dru, někteří jízdu s ním absolvovali vícekrát. Kdo si chtěl odpočinout od tance, mohl si jít poslechnout historky Karla Hynka a Lukáše Pavláska z Na stojáka. Od 20 hodin následovala afterparty v klubu Golem. Vystupovali zde šumperští Second Hand Husband, na ně navázal písničkář Xavier Baumaxa. Tečku za festivalem udělaly slovenské hvězdy Smola a Hrušky. Pro milovníky elektronické hudby byl k dispozici Blok12.

Jakub Jan Kučera manažer letošního školního projektu se pro Českou televizi vyjádřil: „My si říkáme, že jsme ujetý festival. Snažíme se opravdu bavit ty lidi tady a trochu oživit rutinu klasického cestování trolejbusy.“ Studentskou akci podpořilo vydařené slunečné počasí. I díky tomu již přicházeli lidé nabuzení dobrou náladou. BusFest bavil celé město. Všichni měli úsměvy na tváři a málokdo se nepohupoval do rytmu hudby. Ostatní se však pohupovali do rytmu jízdy pojízdných stagí. Hudba z trolejbusů zapůsobila natolik, že se lidé kolem jízdní trasy zastavovali a nahlíželi do hudebních linek.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’13923′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚311‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚13923‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x