Zlínský kraj hledá výjimečné žáky

ZLÍN - Zlínský kraj připravuje 11. ročník Ocenění žáků Zlínského kraje za mimořádné úspěchy v mimoškolní činnosti nebo za mimořádný čin. Uvedla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Ocenění je určeno žákům středních škol, druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií, bez ohledu na zřizovatele. „Vztahuje se na děvčata a chlapce, kteří v období od loňského dubna do letošního dubna dosáhli výjimečných úspěchů v rámci vybraných oblastí, a to humanitní, přírodovědné, technické, umělecké a sportovní. Ocenění může získat i žák, který se zasloužil o nějaký mimořádný čin,“ upřesnila Dvorníková.

Výzva k předkládání návrhů bude zveřejněna na portálu Zkola, webu Zlínského kraje, Úřední desce Zlínského kraje a také bude elektronicky zaslána všem starostům obcí a měst v regionu. Uzávěrka k podávání návrhů je stanovena na pátek 4. května. Následně se přijatými návrhy bude zabývat pracovní skupina, která pak předloží nejlepší nominace k udělení ocenění krajským radním ke schválení.

Slavnostní ceremoniál s vyhlášením výsledků se uskuteční 14. června na zámku ve Vsetíně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x