V rožnovském informačním centru je nově k dispozici veřejný internet

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Dva počítače s přístupem na veřejný internet jsou nově k dispozici v Turistickém informačním centru města Rožnov pod Radhoštěm. Sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

O službu byl mezi obyvateli velký zájem. Dva počítače umístěné v infocentru jsou k dispozici v provozních hodinách centra.

Pro všechny případné uživatele je závazný provozní řád, který je u počítačů vyvěšen. Mimo jiné stanovuje cenu za použití veřejného internetu. Prvních pět minut práce je zdarma, za každých dalších započatých deset minut zaplatí uživatel pět korun. „Důvodem tohoto zpoplatnění je především snaha omezit případné blokování počítačů jedním uživatelem na několik hodin,“ vysvětlil Gross.

Další omezení práce vycházející z provozního řádu zakazuje nahrávat na disk jakékoliv soubory, instalovat aplikace stažené z internetu, měnit nastavení konfigurací operačního programu či jiného programového vybavení. Uživatel také může používat pouze nainstalovaný software na daném PC. Samozřejmě musí uživatel respektovat všechna autorská práva a všechna práva výrobce stanovená platnými právními předpisy a je také zakázáno užívat zejména internetové stránky s pornografickým, národnostně a nábožensky urážlivým obsahem, stránky propagující rasismus, násilí nebo podněcující k užívání drog a podobně.

Zajištění veřejného internetu je jednou z nových služeb, kterou Turistické informační centrum města Rožnov nabízí. Kromě internetu je v jednání také zprovoznění půjčovny kol a koloběžek, úschovna batohů a také rozšíření prodejních portálů, pomocí kterých si zájemci mohou kupovat vstupenky na akce konané na celém území České republiky.

--> --> --> --> -->