Černé velikonoční pondělí. Alkohol byl špatným rádcem

Velmi špatně dopadli řidiči ve Zlínském kraji o velikonočním pondělí. Informace policistů i hasičů svědčí o jejich nepozornosti, nekázni a bohužel i o požívání alkoholu před jízdou.

Už o půl desáté ráno nadýchal podle krajské policejní mluvčí Jany Bartíkové jeden z řidičů ve Velkém Ořechově na Zlínsku. „Řidič měl v dechu 1,68 promile alkoholu, pod vlivem alkoholu byl i muž, který projížděl Lešnou,“ konstatovala mluvčí. Odpoledne pak série nehod pokračovala a kulminovala také jejich závažnost.

U Topolné na Uherskohradišťsku havaroval jedenatřicetiletý řidič, auto obrátil na střechu a z místa karambolu utekl. „Lehce se zranil a když ho policisté zadrželi, nadýchal dokonce 2,46 promile,“ připomíná další okolnoti nehody policejní mluvčí Jana Bartíková.

Mezi Lípou a Vizovicemi havarovala žena s dítětem v autě. Zatímco čtyřleté dítě zůstalo naštěstí bez zranění, řidičku museli hasiči vystříhat z vozu a je zraněna vážně.

V půl páté odpoledne pak zasahovaly bezpečnostní složky včetně záchranky mezi obcemi Hovězí a Janová na Vsetínsku. „Došlo k velmi vážnému střetu dvou osobních automobilů a motorkáře,“ informoval přímo z místa mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček. „Na místo dorazil i vrtulník záchranné služby, přes všechnu snahu lékařů ale motorkář na místě zemřel,“ uzavřel nepříznivou bilanci velikonočního pondělí Ivo Mitáček.

Fotogalerie

run_function(‚id‘,’41‘,’14174′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚314‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14174‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’41‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x