V rámci projektu Čistá řeka Bečva II se dočkají kanalizace další obce na Valašsku

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve Valašském Meziříčí začala druhá etapa zpracování projektů kanalizačních přípojek v rámci projektu Čistá řeka Bečva II. Řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Projekt odstartoval v loňském roce a v období tří let bude vybudována nová kanalizace na území 16 obcí Valašska v celkové délce 168 kilometrů. Aktálně projektanti zpracují projekty k pěti stavbám.

Projektanti už navštívili zájemce v místní části Podlesí, konkrétně v lokalitách Ulička a Vrchovina. Ve středu plánují projektanti obejít panelové sídliště Štěpánov a občany bydlící v ulici Vodní. Termín pro lokalitu Krhová bude stanoven v nejbližších dnech,“ sdělil vedoucí investičního oddělení valašskomeziříčské radnice Zdeněk Bobek s tím, že letáky s informacemi naleznou dotčení občané v poštovních schránkách s dostatečným předstihem. Před časem už odborná firma kontaktovala i obyvatele místní části Podlesí v lokalitě Oznice.

Prosíme všechny občany o spolupráci a připravenost k řešení konkrétních napojení jednotlivých nemovitostí, a to z důvodu zapracování domů do dokumentace tak, aby mohla být upřesněna hlavní trasa kanalizace Čistá řeka Bečva II,“ dodal Bobek.

V rámci první etapy projektu se projektů kanalizačních přípojek dočkali obyvatelé z Podlesí, a to v lokalitě nad restaurací Oprchal, Podhájí a Brdky. Projekty nechalo město vytvořit i pro oblast Vichury a v Poličné pak ve Štěpnici II a nad ulicí Kouty. V rámci druhé etapy se zpracování projektů kanalizačních přípojek dotkne pěti staveb, a to kanalizace Valašské Meziříčí – Štěpánov II., Podlesí – Vrchovina, Ulička, ulice Vodní, prodloužení splaškové kanalizace Podlesí – Oznice a kanalizace Krhová – Měšečky a Osyčí II.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x