Zlínská radnice zveřejnila termíny stěhování institucí sídlicích v městských objektech

ZLÍN - Krajská galerie výtvarného umění, Muzeum jihovýchodní Moravy i Krajská knihovna Františka Bartoše se chystají na vystěhování z objektů, které patří městu Zlín. Ve středu řekl mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák s tím, že termíny stěhování jsou už stanoveny.

Radní už na úterním jednání vzali na vědomí harmonogram stěhování všech institucí. „Zároveň jsme pověřili náměstka Miroslava Kašného, aby dojednal podrobnosti dohod o ukončení nájmu,“ sdělil primátor Miroslav Adámek (TOP 09/STAN).

Stěhování se týká budovy zámku. Prostory v něm opustí krajská galerie k 20. prosinci letošního roku, pro veřejnost se uzavře od 1. října. Muzeum jihovýchodní Moravy zámek opustí k 31. prosinci, pro veřejnost bude fungovat do 11. listopadu.

Krajská galerie opustí i Dům umění a to k 1. prosinci letošního roku. Veřejnost bude moci navštívit některou z výstav v těchto prostorách do 1. října.

Stěhování z budov vlastněných městem připravuje i krajská knihovna. Svůj dosavadní hlavní objekt na třídě Tomáše Bati opustí k 31. prosinci 2013, pro veřejnost jej bude uzavírat v termínu od 1. června do 31. srpna příštího roku. Knihovna vyklidí i sklad v Kolektivním domě, a to k 1. srpnu 2013. Pro veřejnost jej uzavře k 1. dubnu 2013.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x