Banku ve Valašských Kloboukách přepadl lupič

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Policisté pátrají po neznámém lupiči, který ve čtvrtek kolem půl druhé odpoledne přepadl pobočku jedné banky ve Valašských Kloboukách. V pátek uvedla policejní mluvčí Jana Bartíková.

Lupič pracovnici za přepážkou předal jen lístek s textem „Mám u sebe bombu, vydejte mi peníze, jinak ji odpálím.“ a výhružku umocnil tím, že na okýnko položil noviny, ve kterých ukrýval červeně blikající předmět. Vylekaná žena mu předala peníze a muž zmizel. Odešel směrem na Masarykovo náměstí.

Přestože do dvou minut byli na místě městští strážníci a vzápětí za nimi i republikoví policisté, pachatele se prozatím vypátrat nepodařilo. Momentálně policie pátrá po muži kolem čtyřicítky, vysokém 170 až 175 centimetrů, střední postavy, který měl na sobě zateplenou šusťákovou vestu černé barvy, pod ní mikinu s kapucí vínové barvy a s pruhovanými vínově černými rukávy. Dále měl oblečeny světle modré rifle a světlou sportovní obuv s bílou podrážkou a stříbrnými doplňky. Na hlavě měl černou kšiltovku s bílými nápisy a oranžovým znakem. Na očích měl dioptrické brýle s oválnými kovovými obroučkami. Pachatel nesl černou koženkovou složku formátu A4 s kovovou ozdobou.

Policisté okamžitě uzavřeli celou oblast a kontrolovali všechna projíždějící auta. Pachateli se však přesto podařilo uprchnout. Uvítali bychom, kdyby nám případní svědkové poskytli informace, kam se popsaný muž poděl,“ podotkla Bartíková.

V tomto roce evidují policisté ve Zlínském kraji 37 loupežných přepadení, ve většině událostí se jednalo o okradení lidí, čerpacích stanic nebo heren. V souvislosti s bankovními institucemi je přepadení valašskokloboucké banky prvním letošním případem v kraji.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x